Långemåla IF

Referat: Ruda IF - Långemåla IF

Dags för derby igen.

Då va hösten igång rejält igen, och det var derby mot Ruda IF, som alltid brukar ha lätt för att tagga till extra mot LIF.
Det blev också en mardrömsstart då Ruda gjorde mål på första anfallet efter bara några minuter.
Med en snabb genomskärare på vår vänsterkant kunde man elegant med en halvlobb över målvakten göra 1-0.

Efter det så reste sig LIF sakta allt eftersom matchen tickade på. Med många bra kombinationer och med ett snabbt kontringspel kunde kvitteringen komma 25 minuter in i matchen genom David Filipsson (ja, Mange försökte ju förståss sno målet på mållinjen) som förvaltade ett långt inlägg då han vann en närkampsduell med målvakten.
Vi tryckte på allt eftersom halvleken led mot sitt slut, och Anders Persson kunde sätta in ledningsmålet på ett starkt sätt när han vände bort sista försvararen, och LIF hade ledningen när pausen kom.

I andra tappade vi direkt spelet och Ruda fick nyss på kvitteringen, vilket man också fick in genom att tråckla sig igenom vårt försvar, då fi tappade lite fokus i försvarsspelet.
Hemmalaget satsade också allt framåt, vilket gav resultat i mängder med halvchanser, hörnor och några rejäla målchanser.
Vi gjorde en ganska svag insats i andra med lite för svårt spel som inte gick hem, och sporadiska chanser.

Det var ändå skönt att ta en pinne på bortaplan mot ett hemmastarkt Ruda.